Jaarprogramma 2016

23 - 24 april: Erfgoeddag-weekend en gelegenheidstentoonstelling

Erfgoeddag staat dit jaar helemaal in het teken van 'Rituelen', ook Izegem draagt natuurlijk graag zijn steentje bij. Dat gebeurt met een gelegenheidstentoonstelling (24 april - 18 september) onder de noemer 'Schoenen en borstels van wieg tot graf'. Want vergis je niet: heel veel borstels en schoenen zijn meer dan ‘zomaar’ gebruiksvoorwerpen. Nostalgie en verwondering gegarandeerd.


Onder de noemer "Aangename kennismaking, Eperon d'Or" zetten we op 24 april ook voor de allereerste keer de museumdeuren open. Weliswaar slechts deels: tot 18 september zal enkel het voorgebouw te bezichtigen vallen. Het complete museum zal pas later geopend worden.


4 juni: start Zomerzoektocht Davidsfonds

Izegem en Roeselare zijn dit jaar gaststeden voor de traditionele Zomerzoektocht van het Davidsfonds. Het is de dertigste editie van de zoektocht en zal zo'n 20.000 bezoekers naar de regio lokken. De deelnemers kunnen kiezen tussen een auto- en een fietsparcours én tussen een klassieke zoektocht en een gezinszoektocht. Of met andere woorden: voor elk wat wils. Onderweg verwelkomen we je graag ook in Eperon d’Or.

Een deelnemingspakket bevat een brochure, een promotiefolder en een gloednieuwe reisgids. Uiteraard is er een goed gevulde prijzenpot beschikbaar. Je kunt de zoektocht doen van 4 juni tot 18 september. 


Alle verdere details kun je nalezen bij het Davidsfonds zelf.


Juli - augustus: Kunstzomer Leiestreek

Ook Kunstzomer Leiestreek houdt deze zomer halt in Eperon d’Or. Van 3 juli tot 31 augustus etaleren Michel Cartier (beelden), Rudy Duyck (beelden), Yann-Erich Eichenberger (houtsculpturen), Adriano Piu (beelden) en Marc Roos (keramiek) hun werk in de museumcontext.


24 april - 18 september: de Ambassadeurs van Eperon d'Or

Eperon d'Or en de handelaars en horeca uit het centrum slaan de handen in elkaar. En daardoor kun je als museumbezoeker mooie prijzen winnen!

 

Veel hoef je daar niet eens voor te doen. Wie Eperon d'Or bezoekt, krijgt een spaarkaart met daarop al één stempel. Samen met een handig plan, waarmee je Izegem vlot kunt ontdekken. Daarna heb je nog twee andere stempels nodig. Die kun je ophalen bij de 'Ambassadeurs van Eperon d'Or', een groot aantal handelaars en horecazaken die je kunt herkennen aan de sticker op de etalage.

 

Als je stempelkaart vol is, kun je ze (samen met het antwoord op de schiftingsvraag) droppen in de verzamelbox in Eperon d'Or of het stadhuis. En dan maak je kans op een mooie prijs.

 

Alle details over de actie, én een keurig overzicht van de Ambassadeurs, kun je nalezen op de website www.ambassadeursvaneperondor.be.  

 

11 september: OMD - Oude plannen, nieuwe panden

Op 11 september is er weer Open MonumentendagEn in Izegem focussen we dit jaar op oude commerciële en industriële panden die door de jaren heen een nieuwe bestemming gekregen hebben. 

 


 


Contact

Eperon d'Or
Prins Albertlaan 5
8870 Izegem

051/31.64.46 Contacteer ons