14/9/2014: Open Monumentendag

Op de zonnige Open Monumentendag, zondag 14 september, kreeg Eperon d’Or maar liefst 950 bezoekers over de vloer. De ruimtes werden opengesteld, en men kon kennismaken met de vorderingen in het auditorium, het streekbezoekerscentrum en de verschillende museumruimtes. Een demo van een borstelmachine van Boucherie had veel bekijks. In een 28-tal seconden kwam een kant-en-klare handborstel uit het toestel. Ook een schoenmachine werd er gedemonstreerd. Op de verschillende verdiepingen kon de kijker genieten van een slideshow foto’s door Andy Vandaele van mensen op de werf. De kinderen konden aan de slag met schoendozen om met allerhande versieringen hun eerste versie van het museum te maken.

 

Het VIM-team baatte een gelegenheidscafé uit en laafde de dorstigen met een frisdank, een biertje, of een chocoladekoffie met koekebrood. De reacties van de toeschouwers op Eperon d’Or logen er niet om: "mooi gedaan", "originele aanpak", ‘leuk voor kinderen’ tot ‘prachtig om als Izegemnaar te mogen zien dat zo’n mooi gebouw opnieuw gebruikt zal worden en in ere hersteld’.

 

Meerdere bezoekers haalden hun fototoestel boven en legden hun Open-Monumentendag-in-Izegem vast op de gevoelige plaat. Zie de bijbehorende foto's in de fotogalerij.

Contact

Eperon d'Or
Prins Albertlaan 5
8870 Izegem

051/31.64.46 Contacteer ons