Te koop: 'Chaussures d'Iseghem'

Chaussures d'IseghemAan de balie van Eperon d'Or kun je tegenwoordig de publicatie "Chaussures d'Iseghem - over een schoennijverheid met internationale weerklank" kopen.

 

Het boek bevat twee delen.

  • Eerst is er een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis van de schoennijverheid. We focussen op belangrijke personages zoals bijvoorbeeld Eduard Dierick of Pol Decoene, op de overgang van handwerk naar machinewerk, op de sociale aspecten van van de nijverheid, enzovoort. Maar er is ook plaats voor faits-divers en weetjes-in-de-rand.
  • In het tweede deel zetten we de schijnwerpers op de 'Eregalerij' van de Izegemse nijverheden. Het boek is op die manier een verlengde van de eigenlijk Eregalerij in het museum en vertelt een zestal sappige verhalen uit het hart van de schoennijverheid. Anekdotes die bij de ene lezer herkenning, en bij de andere vooral verwondering zullen oproepen.

Een mooie herinnering aan je bezoek aan Eperon d'Or. En tegelijkertijd een handig naslagwerkje voor wie meer wil weten over de Izegemse schoennijverheid. Prijs: 12 euro.

Contact

Eperon d'Or
Prins Albertlaan 5
8870 Izegem

051/31.64.46 Contacteer ons