Geschiedenis van de borstel

Bezems zijn de eerste vorm van borstels. Ook pleinen en aardebodems in hutten werden en worden effen geveegd met een bezem. Alle materialen uit de omgeving komen hiervoor in aanmerking. In onze streken gebruikte men vooral berkentwijgjes gebonden met een wilgentak rond een houten steel.

 

De oudste tandenborstel heeft men gevonden in een graftombe in China gevonden. In een montuur in ivoor werden haartjes van paardenmanen bevestigd. De discussie of tandenborstels een zege of een kwaad waren voor de tanden, bleef duren tot de negentiende eeuw. Waarschijnlijk was het Napoleon die de doorbraak van de tandenborstel bewerkstelligde. Hij was zeer gesteld op persoonlijke hygiëne en in zijn toiletsets stak ook altijd een tandenborstel.

 

Na de Tweede Wereldoorlog werd de hygiëne van de  tanden altijd maar belangrijker. De kunststof bood bovendien nieuwe en goedkopere mogelijkheden. Het Izegems borstelmachine bedrijf van Gerard Boucherie sprong onmiddellijk op deze kar. Met hun productie van tandenborstelmachines veroverden ze de wereldmarkt. Het bedrijf kan onder meer Colgate en Oral-B tot zijn klanten rekenen.

Contact

Eperon d'Or
Prins Albertlaan 5
8870 Izegem

051/31.64.46 Contacteer ons